//
you're reading...
Recenzii

Reporter la sfarsitul lumii

Reporter la sfârșitul lumii

 

Jurnalistul Cornel Nistorescu, directorul ziarului Cotidianul, a lansat la Cluj-Napoca volumele Reporter la sfârșitul lumii (1978-1988) și Români, vi se pregătește ceva! Epistole politice, reportaje, interviuri, editoriale din Expres (1990-1995). În acest context, jurnalistul a susținut o conferință în cadrul Departamentului de Jurnalism, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea Babeș-Bolyai.

Volumele lansate conțin literatură nonficțională, reportaje scrise de Nistorescu între anii 1978-1988 (Reporter la sfârșitul lumii) și în perioada 1990-1995 (Români, vi se pregătește ceva!). Reporter la sfârșitul lumii reeditează reportajele-nuvele publicate de Nistorescu în volumele precedente. Reportajele sunt realizate pe teren, pe șantiere, în mine, fabrici, spitale, pușcărie, la mare, în deltă și redau evenimente și personaje reale: Doamna Beti și Judecata de Apoi, Diminețile și primăverile unui om de câmpie, Un om și un cal leagă satul Albac de șase continente.

Români, vi se pregătește ceva! cuprinde seria de editoriale publicate de jurnalist în paginile revistei Expres, care surprind tranziția României postcomuniste spre o societate democratică: Ieșirea din dezastru, Elita și derbedeii, Azi și mâine, ce pericol mortal!.

Nistorescu 003

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: